24 Ocak 2019 Perşembe

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi

Merhaba arkadaşlar, yeşil mercimeğin ne kadar faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Kırmızı et tüketmeyenler, protein ihtiyaçlarını bu bakliyattan karşılayabilirler. Ben hazırlarken açık tencerede pişirmiyorum, düdüklü tencere kullanmayı tercih ediyorum. Kemik suyu yağlı olduğu için bir kaşık sadeyağ kullanmayı tercih ettim. Sevgiler. 

MALZEMELER
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 litre kemik suyu
  • 1 çorba kaşığı sadeyağ
  • 2 adet küp küp doğranmış kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Tuz ve istediğiniz baharatlar
HAZIRLANIŞI
  • Mercimeği yıkayınız.
  • Düdüklü tencereye koyunuz.
  • Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları, salçasını, küp küp doğradığınız biberleri ve kemik suyunu ilave edip düdüklü tencereyi kapatınız.
  • 40dk. düdüklü tencerede pişiriniz.
  • Düdüklü tencere soğuduktan sonra kapağı açınız.
  • Suyunu kontrol ediniz.
  • Tuz ve baharatlarını ekleyip tadını son kez kontrol edip ocağın altını kapatınız.


Not: Yemeğin kıvamını kendini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Koyu gelirse biraz daha kemik suyu ilave edebilirsiniz.

Not: Ben yemekleri pişirirken ekmek yemediğim için yemekleri sulu yapmıyorum. Yemekleri daha koyu kıvamda hazırlıyorum.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)