MALZEMELER
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 litre kemik suyu
- 1 çorba kaşığı sadeyağ
- 2 adet küp küp doğranmış kırmızı biber
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Tuz ve istediğiniz baharatlar
- Mercimeği yıkayınız.
- Düdüklü tencereye koyunuz.
- Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları, salçasını, küp küp doğradığınız biberleri ve kemik suyunu ilave edip düdüklü tencereyi kapatınız.
- 40dk. düdüklü tencerede pişiriniz.
- Düdüklü tencere soğuduktan sonra kapağı açınız.
- Suyunu kontrol ediniz.
- Tuz ve baharatlarını ekleyip tadını son kez kontrol edip ocağın altını kapatınız.
Not: Yemeğin kıvamını kendini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Koyu gelirse biraz daha kemik suyu ilave edebilirsiniz.
Not: Ben yemekleri pişirirken ekmek yemediğim için yemekleri sulu yapmıyorum. Yemekleri daha koyu kıvamda hazırlıyorum.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)