Merhabalar
Bugün genelde çöpe atılan karnabaharın yapraklarından nefis bol lifli bir yemek hazırladım.
Zeytin yağlısıda çok güzel oluyor👍🏻
Bu sefer kıymalı pişirdim.
👉🏻En dış yapraklarını bir kat atıyorum.
👉🏻Beyaz kısımlarını karnabahar dan ayırıyorum.
👉🏻Yeşil kısımları ile irice doğruyorum.
Bu sefer ortadan kestim.
👉🏻Soğan ve kıymayı zeytinyağıında kısık ateşte soteledim.
👉🏻Üzerine karnabahar yapraklarını koydum.
👉🏻Tuz ve bir tatlı kaşığı kadar toz biber koyup kapağını kapattım.
👉🏻Kısık ateşte yumuşamasını sağladım.
👉🏻Bir iki sefer alt üst ettim.
🍀İlk sıcaklığı geçince servis yaptım.
🍀Tadı karnabaharı anımsatıyor ama karnabahar gibi baskın tadı yok.
👉🏻Denemenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)