MALZEMELER
- 1 kg. bamya
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 orta boy soğan
- 5 adet domates
- 2 adet biber
- Yarım limonun suyu
- Yeteri kadar kaya tuzu
Not: Ben kaya tuzunu sadece serpiştiriyorum. Yarım çay kaşığı kadar koyuyorum.
HAZIRLANIŞI
- Bamyaları temizleyiniz.
- Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı koyunuz.
- Soğanları jülyen doğrayınız.
- Domatesleri küp şekline doğrayınız.
- Biberleri de doğrayıp tencereye koyunuz.
- Üzerine temizlenmiş bamyaları yerleştiriniz.
- Limon suyunu ekleyiniz.
- Ocağın altını iyice kısıp, hiç su koymadan domatesin suyu ile pişiriniz.
- En son kaya tuzunu ekleyip ocağın altını kapatınız. .
Not: İsterseniz üzerine biraz daha çiğ zeytinyağ ekleyebilirsiniz.
Not: Ben salça koymuyorum, daha hafif oluyor.
Not: Baklagilleri genelde az sulu, sebzelerin besin değeri düşmesin diye buharda hafif diri pişiriyorum.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)