Merhabalar, bugünkü kahvaltımda bizi tok tutacak bir omlet hazırladım. Bulgurlu omlet! Evet, yanlış duymadınız: Bulgurlu. :) Yumurtanın haşlamasından sıkılmıştık, bizde değişik altarnatifler aramaya çalışıyoruz derken böyle bir fikir çıkageldi. Fenada olmadı. Bol baharatlı, doğal yumurtalı... :)
Erkan Topuz, kahvaltı tabağınız rengarenk olsun, en az yedi renk diye uyarmıştı. Tabakta eksik olan yeşillik ve ben her zaman meyve koymuyorum. Bulguru iki yıldır çok tercih etmemeye çalışıyorum. Kilo ve ödem sorununuz varsa sınırlı tüketmeye dikkat ediniz. Aslında bu aralar hiç tüketmemem gerekiyor. Özel durumumdan ötürü vücudumda müthiş ödem var. Ayaklarımın şişliği bile baktığında görülebiliyor. Doktor bol su ile atacağımı söyledi. Su içmeyi arttırmam lazım. Tarifi denemenizi tavsiye ederim. Bol leptinler!
MALZEMELER
- 4 çorba kaşığı pilavlık bulgur
- 4 adet yumurta
Baharatlar
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Yarımşar çay kaşığı zencefil, karabiber ve kimyon
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı sadeyağ
Not: Kişi başına 1 çorba kaşığı bulgur kullanmaktayım.
HAZIRLANIŞI
- Bulguru haşlayınız.
- Bir kasenin içine yumurta, baharatları ve tuzu koyup güzelce çırpınız.
- Bulguru da ekleyip tekrar karıştırınız.
- Sadeyağını tavaya koyunuz.
- Kısık ateşte önlü arkalı pişiriniz.
- Sıcak olarak servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)