MALZEMELER
- 2 kilo bamya
- 1kg. domates
- 6 adet yeşil biber
- Yeteri kadar buzdolabı poşeti
HAZIRLANIŞI
- Bamyaları yıkayıp kurutunuz.
- Baş kısımlarını koni şeklinde temizleyiniz.
- Domatesleri küp şeklinde doğrayınız.
- Biberleri istediğiniz gibi doğrabilirsiniz.
- Çelik tencereye domatesleri yerleştiriniz.
- Üzerine biberleri ve bamyaları koyup kapağını kapatınız.
- Ocağınızı en düşük ayarına getiriniz.
- Bamyaları buharda domates ile rengi sararıncaya kadar pişiriniz. Fazla pişirmemeye özen gösteriniz.
- Tepsiye boşaltıp soğumasını bekleyiniz.
- Poşetlere koyup üzerine tarih yazınız.
- Derin dondurucunuza yerleştiriniz.
AFİYET OLSUN
Geçtiğimiz kış derin dondurucuda sakladığım bamyaları pişirerek yaptığım bamya yemeğim. Tadında ve görüntüsünde herhangi bir değişiklik yoktu. Gönül rahatlığıyla yedik. :) |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)