20 Ağustos 2018 Pazartesi

Derin Dondurucuda Bamya Tarifi

Merhabalar, kışlık hazırlıklarıma pazarlarda şu aralar çokça bulunan derin dondurucuda bamya ile devam etmekteyim. Tarifini fikir amaçlı sizlerle paylaştım. Kışın çok rahat oluyor. Henüz denemeyenler için bu yöntem ile hazırlanan bamyalar sanki yazın taze alınmış gibi çok daha lezzetli oluyor. Tavsiye ederim. :)



MALZEMELER

  • 2 kilo bamya
  • 1kg. domates
  • 6 adet yeşil biber
  • Yeteri kadar buzdolabı poşeti

HAZIRLANIŞI


  • Bamyaları yıkayıp kurutunuz.
  • Baş kısımlarını koni şeklinde temizleyiniz.
  • Domatesleri küp şeklinde doğrayınız.
  • Biberleri istediğiniz gibi doğrabilirsiniz.
  • Çelik tencereye domatesleri yerleştiriniz.
  • Üzerine biberleri ve bamyaları koyup kapağını kapatınız.
  • Ocağınızı en düşük ayarına getiriniz.
  • Bamyaları buharda domates ile rengi sararıncaya kadar pişiriniz. Fazla pişirmemeye özen gösteriniz.
  • Tepsiye boşaltıp soğumasını bekleyiniz.
  • Poşetlere koyup üzerine tarih yazınız.
  • Derin dondurucunuza yerleştiriniz.


AFİYET OLSUN


Geçtiğimiz kış derin dondurucuda sakladığım bamyaları pişirerek yaptığım bamya yemeğim. Tadında ve görüntüsünde herhangi bir değişiklik yoktu. Gönül rahatlığıyla yedik. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)