Merhabalar.☺️Ben önceden balık çorbasına pek sıcak bakmıyordum. Eşim balık restoranlarında içerdi. Son zamanlarda kendim hazırlıyorum. Bu sefer büyük balıkların baş kısımlarından hazırladım. Eşim dışarıdaki çorbaları artık beğenmiyor.☺️
Çocuklar da ben de severek içtik.☺️Haşlama süresi yirmi dakika sürüyor ve itina ile kılçıklarını ayırmak gerekiyor.☺️Zerdeçalını biraz bol koydum. Gayet lezzetli oldu. Tavsiye ederim. Mutlu hafta sonları dilerim.☺️
MALZEMELER
- 6 adet büyük kefallerin baş kısmı
- 1,5 litre su
- 2 çorba kaşığı un
- Yarım çay bardağı ev sirkesi
- 1 çorba kaşığı buğday unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon, zencefil, kişniş
HAZIRLANIŞI
- Balığın baş kısımlarını tencereye koyunuz.
- Üzerine 1,5 litre suyu ekleyip 20dk. kaynatınız.
- Balık başlarını süzüp etlerini dikkatlice ayırınız.
- Kenarda bekletiniz.
- Balık suyunu tekrar ocağa koyunuz.
- Kaynamaya bırakınız.
- Bir kase içerisinde un ve sirkeyi inceltiniz.
- Baharatlarını da ilave ediniz.
- Kaynamakta olan balık suyunun içine hazırladığınız terbiyeyi boşaltınız ve bir yandan da karıştırınız.
- 5-10dk. boyunca iyice kaynatınız.
- Ocağın altını kısınız.
- Çorbanın üzerine temizlediğiniz balık etlerini ilave ediniz.
- Tuzunu ekleyiniz.
- 2-3dk. kısık ateşte kaynatınız.
Dikkat: Fazla karıştırıp balık etlerini daha fazla parçalattırmayınız.
Sıcak servis yapınız.
İztuzu 2018
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)