Merhaba arkadaşlar.☺Kabağın faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Kabak yemeğinden hoşlanmayanlar ve haşlama yumurtadan sıkılanlar için bu tarif leziz bir değişiklik olabilir. Tarifi denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. ☺
Ben, kahvaltı için farklı sebzeleri soteleyip omletler hazırlıyorum. Hem yumurtadan sıkılmamış oluyoruz, hem de zevkle tüketiyoruz.☺Sağlıcakla kalınız.
MALZEMELER
1 adet kabak
2 adet doğal yumurta
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Zeytinyağı
1 çay bardağı zar şeklinde kaşar peyniri
Baharatlar
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon ve kişniş
Not: Baharatların miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayınız.
Not: Kahvaltılıkların tuzu yeterli geliyor. Siz isterseniz kaya tuzu ekleyebilirsiniz.
HAZIRLANIŞI
- Kabağı rendenin kalın tarafı ile rendeleyiniz.
- Biberleri istediğiniz şekilde doğrayınız.
- Yumurtaları ve baharatları kasede çırpıp kenarda bekletiniz.
- Tavaya çok az yağ koyunuz.
- Rendelediğiniz kabağı ve biberleri kısık ateşte çok az soteleyiniz.
- Malzemeyi kenara çekip zerdeçalı koyup, üzerine karabiber serpip yakmadan bir kaç kez çeviriniz. (Zerdeçalın içindeki etken maddelerinin ortaya çıkması için)
- Sotelediğiniz malzemeyi yumurta ile karıştırınız.
- Tekrar tavaya koyup kısık ateşte tekrar pişiriniz.
- En son kaşar peynirini koyup karıştırınız.
- Servis tabağına alınız.
- AFİYET OLSUN
- Teknede bir gün ⛵
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)