MALZEMELER
- 3 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet biber
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber, kimyon ve nane
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Kaya tuzu
HAZIRLANIŞI
- Tencereye zeytinyağı koyunuz.
- Üzerine zerdeçalı ve karabiberi ekleyip birkaç dakika karıştırınız.
Not: İçerisindeki etken maddesi ortaya çıkması için bu şekilde yapıyoruz.
- Soğanları jülyen doğrayıp tencereye koyunuz.
- Kabakları kuş başı doğrayınız.
- Soğanların üzerine yerleştiriniz.
- Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp, buharda pişmesini sağlayınız.
- Üzerine diğer baharatları ve tuzu ekleyiniz.
- Nazikçe karıştırıp dinlenmeye bırakınız.
- Biraz ılıdığında bol kuru nane serpiniz ve tekrar karıştırınız.
- Servis yapınız.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)