Dikkat: Etin yanında özellikle bamya yemek barsak sağlığımız için çok önemliymiş. Eğer yanlış hatırlamıyorsam Ümit Aktaş'ın bir programında duymuştum.
MALZEMELER
- 1 kg. yağlı kıyma
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Karabiber, kimyon, pul biber, tuz
HAZIRLANIŞI
- Önce patatesleri rendeleyiniz. (patatesler çiğ olacak)
- Soğanları çok ince doğrayınız.
- Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp güzelce yoğurunuz.
- Elinizi hafif ıslatarak yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizin içinde köfteler hazırlayınız.
- Borcamın altını sıvı yağ ile yağlayınız.
- Köfteleri tepsiye diziniz.
- Orta sıcaklıkta fırında pişiriniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)