14 Eylül 2022 Çarşamba

Pratik Sağlıklı Kızartma


HAZIRLANIŞI 
Patlıcanları fırça yardımı ile yağlayınız. 
140 derecede kızartınız.
Yüksek ateşte ve bol yağda yaparsanız, normal kızartmadan hiç bir farkı olmaz. 

Biraz yorucu ama hazırlaması keyifli oluyor. 

Patlıcanları bu şekilde kızartıp ister, kıymalı, ister, sarımsak yoğurtlu, isterseniz üzerine domates sosu hazırlayıp dökebilirsiniz. 

Az yağ ile bibetde harika oluyor. 


Yazın domates soslu harika oluyor. Muğlalıların #yağlıpatlıcanı bu şekilde çok hagif oluyor. 


Tek porsiyonluk karnıyarık 

Bostan patlıcanlarını bu şekilde de hazırlıyorum. 
👉🏻Üzerine malzeneyi koyup, isterseniz yemek olarak yada kahvaltıda pizza olarak 👍🏻


Bunlarda ince patlıcan. Yerli tohumdan üretilmiş. 
👉🏻👉🏻 Patates, pancar, karnabahar da harika oluyor. Tavsiye ederim. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)