Merhabalar
Kavanozda haşlanmış nohut konservesi yapıyorum. Buzdolabında saklıyorum, çok pratik oluyor. İsteyen dondurucuda da saklayabilir.
Salatada, pilavdayemeklerde çok pratik oluyor.
HAZIRLANIŞI
🌹Nohutları yirmi dört saat suda ıslatıyorum. Arada suyunu değiştiriyorum.
🌹Düdüklü tencerede haşlıyorum.
🌹Suyunu süzüp, kavanozlara paylaştırıyorum.
🌹Üzerine yarım tatlı kaşığı kaya tuzu ekliyorum.
🌹Suyu kaynatıp sıcak olarak nohutların üzerine döküyorum.
🌹Yeni temiz kapak ile kapatıyorum.
🌹Çelik tencerenin altına bez koyup, kavanozları yerleştiriniz.
🌹Su kaynadıktan sonra yirmi dakika orta ateşte kaynatınız.
🌹Soğuncaya kadar tencerede bekletiniz.
🌹Bir iki haftada tüketiyorum.
🌹NOT 🌹Yumurta alerjisi olanlar nohut suyunu buzdolabında bir gece bekletip yumurta yerine kullanılabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)