26 Ocak 2022 Çarşamba

Glütensiz Baharatlı Poğaça

 Merhabalar
Bizimkilere glütensiz poğaça yapmıştım.
Sadece nohut unu kullandım. Ben nohut ununu normalde de sevmiyorum🙈 Yemeğinide çok nadir yerim😔 Bizimkiler çok seviyor.
Neyse😉
Bizimkiler çok sevince 😋belki tatilde yapmak istersiniz🤩
Herkese iyi tatiller 🤗🍀



MALZEMELER
1 su bardağı ev yoğurdu
1 su bardağı zeytin yağı
(klasik su bardağı kullandım)
3 adet doğal yumurta
Aldığı kadar nohut unu
.
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limonsuyu veya sirke
1 paket kabartma tozu
.
1 çay bardağı çiğ ay çekirdeği
1 çay bardağı çiğ kabak çekirdeği
1 su bardağı peynir (Erzincan tulumu güzel yakışıyor) çok erimeyen sert peynirde olur.
👉🏻Peynir tuzlu ise ilave tuz koymanıza gerek yok. ( Tuzsuz ise 1 çay kaşığı koyabilirsiniz)
1su bardağı kırmızı biber (dondurucudan)
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
.
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı muskat

HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına önce sıvı malzemeleri, kabartma tozunu (karbonatın üzerine limon suyu) ve baharatları koyup karıştırınız.

👉🏻Nohut ununu önce bir bardak koyup karıştırınız.
👉🏻Sonra kaşık ile kontrollü koyunuz.
👉🏻👉🏻Ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediniz. (Ele yapıştı diye un iave etmeyiniz)

Diğer malzemeleri de koyup güzelce eşit şekilde yayılmasını sağlayınız.
👉🏻İçine zeytinde ilave edebilirsiniz 👍🏻
.
Ellerinizi yıkayınız.
Tepsiye sıvı yağ sürünüz.
Ellerinizi yağlayıp mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye aralıklarla yerleştiriniz.
150 derecede kontrollü pişiriniz.
.
18 adet çıkıyor.
Herkese afiyet olsun 🌺
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)