30 Ocak 2022 Pazar

Soğanlı Kajun Baharatlı Pilav


Kişi başına bir çay bardağı (1 kase pilav için)

MALZEMELER
2 çay bardağı basmati pirinç
4 çay bardağı su (kemik suyu, tavuk, hindi vs..)
1 çay kaşığı tuz
1 orta boy kuru soğan
Baharatlar (karabiber, pulbiber, kajun baharatı) 
1 yemek kaşığı sade yağ (istediğiniz het hangi bir yağ) 

HAZIRLANIŞI
Soğanları çok ince yemeklik doğrayınız.
Sade yağda soteleyiniz
Üzerine suyunu ekleyip kaynamasını bekleyiniz. 
Üzerine tuz ve kajun baharatı (1 çay kaşığı)
Pirinci ekleyip, ocağın altını iyice kısınız.
Kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyiniz.
Kontrol edip (bu ölçü ile hiç problem yaşamadım) Üzerine karabiber ve pul biber ekleyip karıştırınız.
Demlenmeye bırakınız. 
Servise hazırdır🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)