31 Ocak 2022 Pazartesi

Glütensiz Kaşık Dökmesi


HAZIRLANIŞI 

4 küçük boy yumurta
3 kaşık yağlı lor peynir (Erzincan tulumu)
Yarım demet kadar maydanoz
2 kaşık cha tohumu
2 kaşık keten tohumu (öğütülmüş)

Keten tohumu ve cha tohumunun üzerini örtünceye kadar sıcak su koyup jelleşmesini sağladım.
Bütün malzemeyi blenderden getirip yağlafıpım döküm tavada pişirdim. 

Yanında yumurtalı fasulye ve kabak ile kahvaltımı yaptım. 


Buharda pişmiş kabakların üzerine tahin ve çiğ ayçekirdeği eşlik etti. 


Akşam öğünüm
Sade yağlı kahve ve şekersiz kabak tatlım🤩


Az kavrulmuş tahin daha sağlıklı tavsiye ederim 👍🏻
Üzerine tarçın çiğ kabak çekirdeği 😋
Sıfır şekersiz bir defa demelisiniz 🌺



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)