MALZEMELER
- 2 adet orta boy kabak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Üzerini süslemek için yeteri kadar maydanoz
HAZIRLANIŞI
- Kabakları fazla küçültmeden istediğiniz gibi doğrayınız.
- Tencereye biraz zeytinyağı koyunuz.
- Üzerine zerdeçalı ve karabiber koyup yakmadan 1-2dk. karıştırınız.
- Soğanı, kabağı, biberi, üzerine koyup kapağını kapatınız.
- Buharda pişmesini sağlayınız.
Not: Kabağı pişirirken hafif diri kalsın. Ben ocağın altını kapattım zannettim. Ama maalesef kapatmamışım. Siz biraz daha diri bırakabilirsiniz. ☺
- Son olarak tuzunu ve çiğ zeytinyağını ekleyip nazikçe karıştırınız.
- Ardından dinlenmeye bırakınız.
- Ilıdığı zaman servis tabağına alıp üzerini maydanoz ile süsleyiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)