- 2 adet kırmızı soğan
- 2 çorba kaşığı ev sirkesi
- Yeterince doğal zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı toz kekik
- Birer çay kaşığı silme kişniş, zerdeçal, kimyon, karabiber, zencefil, köri
- 1 çay kaşığı kaya tuzu
- 1 adet kavanoz
HAZIRLANIŞI
- Kırmızı soğanları birer santim olacak kadar dilimleyiniz.
- Üzerine baharatları ekleyiniz.
- Üzerini örtecek kadar saf ve doğal zeytinyağı gezdiriniz.
- Kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak oda sıcaklığında üç saat bekletiniz.
- Daha sonra üzerine tuzunu ekleyip tekrar karıştırınız.
- Kavanoza yerleştiriniz.
- Buzdolabına koyunuz.
- 3 saat bekledikten sonra soğanlarınız salata türü vb. tariflerinizde balığın, köftenin yanında yerini alacaktır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)