8 Eylül 2018 Cumartesi

Marine Soğan Tarifi

MALZEMELER

  • 2 adet kırmızı soğan
  • 2 çorba kaşığı ev sirkesi
  • Yeterince doğal zeytinyağı 
  • 1 çorba kaşığı toz kekik
  • Birer çay kaşığı silme kişniş, zerdeçal, kimyon, karabiber, zencefil, köri
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 adet kavanoz 

HAZIRLANIŞI

  • Kırmızı soğanları birer santim olacak kadar dilimleyiniz.
  • Üzerine baharatları ekleyiniz.
  • Üzerini örtecek kadar saf ve doğal zeytinyağı gezdiriniz.
  • Kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak oda sıcaklığında üç saat bekletiniz.
  • Daha sonra üzerine tuzunu ekleyip tekrar karıştırınız.
  • Kavanoza yerleştiriniz.
  • Buzdolabına koyunuz.
  • 3 saat bekledikten sonra soğanlarınız salata türü vb. tariflerinizde balığın, köftenin yanında yerini alacaktır.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)