MALZEMELER
- 1 adet orta boy şeftali
- 1 adet orta boy salatalık
- 2 adet orta boy domates
- 50gr. ezine peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı haşlanmış bakla
- 1'er çay kaşığı zerdeçal, kişniş, kekik, karabiber, isot, tarçın
- Yarım çay kaşığı kaya tuzu tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Süslemek için 2 adet haşlanmış yumurta
- 1 küçük kase zeytin
Not: Peynirin tuzu yeterli geldiğinden bizim için verdiğim tuz miktarı yeterli geliyor. Siz kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI
- Şeftalinin, domatesin ve salatalığın kabuklarını soyup küp küp doğrayınız.
- Peyniri de küp şeklinde doğrayınız.
- Maydanozu ince ince kıyınız.
- Baklanın kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırınız.
- Hazırladığınız tüm malzemeleri bir kasede birleştiriniz.
- Üzerine baharatlarını, tuzunu ve zeytinyağını ekleyip nazikçe karıştırınız.
- Üzerini yumurta dilimi ve zeytin ile süsleyiniz.
- Yumurtanın üzerine zerdeçal ve zeytinyağı gezdiriniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)