MALZEMELER
- 2 adet patlıcan
- Zeytinyağı
- Arta kalan çingene pilavınız
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle patlıcanları birer santim kalınlığında kesiyorsunuz.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye diziyorsunuz.
- Fırça darbesi ile patlıcanlara usul usul bir sağa, bir sola zeytinyağ sürüyorsunuz.
- Fırını 140-150 dereceyi geçirmiyoruz.
- Kendi haline bırakınız.
- Patlıcanlar yavaş yavaş pişsin.
- Patlıcanlar pişince ters çevirip diğer tarafada aynı işlemi uygulayınız.
- Soğumaya bırakınız.
- Ben hazırladığım çingene pilavından üzerine koyup servis yaptım.
- Çok hafif bir atıştırmalık oldu.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)