MALZEMELER
- 3 adet kabak
- 5 adet küçük biber
- 1 tutam dereotu
- 5 diş sarımsak
- Klorsuz su
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- Yarım tatlı kaşığı karabiber tanesi
- Yarım çay bardağı ev sirkesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
- Kabakları karbonatlı suda 10dk. beklettim.
- Kavanozlara kabağı, dereotunu, sarımsağı ve biberi yerleştirdim.
- Üzerine kaya tuzu ve karabiber tanesini koyup sirke ve zeytinyağını da ekledim.
- Suyu kaynatmaya başladım.
- Su kaynayınca turşunun üzerine koyup kavanozun kapağını sıkıca kapattım.
- Elimle kavanozu yavaşça altüst çevirip kavanozun kapağı üstte olacak şekilde koydum.
- Soğuduğu zaman serin bir yere kaldırdım.
Not: Su fokur fokur kaynamayacak. İlk kaynamaya başladığında altını kapatıp turşuya ilave ediniz.
Not: Turşuyu hazırladıktan on gün sonra açıp kullanabilirsiniz.
Dikkat: Dilimleyerek yaptım. Biraz geç açınca eridi. Tavsiye etmiyorum. Şu ana kadar uzun süre hiç bekletmedim ama dayanacağını pek sanmıyorum.
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık, değişik bir tarife benziyor.
YanıtlaSil