14 Temmuz 2021 Çarşamba

Acıkalı Kahvaltılık

Ailem Kafkas kökenli olunca bizim mutfağımızda acıka her zaman baş köşededir.
Yemeklerde, kahvaltıda salça niyetine kullanıyoruz.

Elimde kendi yaptığım lor vardı. Peynir çeşidi fazla olunca yiyemedik.
Bu sefer farklı bir ezme yaptım. 

5 adet yerli ceviz
3 çorba kaşığı lor peynir
1 tatlı kaşığı sade yağ (1 çorba kaşığı zeytinyağıda olabilir)
Baharatlar (yarım çay kaşığı karabiber, kimyon, kişnişi özellikle koyunuz çok güzel lezzet veriyor)
1 tatlı kaşığı acıka (tuzlu olduğu için ilave tuz koymuyorum)
Bütün malzemeyi blenderdan geçiriniz. 
✅Az çıkıyor 3-4 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)