Evde lor peynir yapmak çok kolay 👍🏻
Süt 1-2-3 kilo olur, miktar fark etmez.
Kaynamakta olan süte yarım çay bardağı sirke ve biraz tuz 1 tatlı kaşığı kadar) atıyoruz.
Sütün kesilmesini sağlıyoruz (peynire dönüşmesi)
Biraz kaynadıktan sonra fotoğrafta görüldüğü gibi peynir ve yeşilimsi su ayrılıyor.
Biraz daha bu şekilde kaynatıyorum.
10-15 dakika kadar 👍🏻
✅Elinizde bez yoksa lu erkek mendilleri çok güzel iş görüyor. Pazarlarda, her yerde var. Ucuz uygun fiyatlıdını alıp yıkayınız. Sirkeli su ile kaynatıp, durulayıp bu işler için gayet uygun 👍🏻
Ben suyunu fazla süzdürmüyorum. Hafif yumuşak bırakıyorum.
Kahvaltı, hamur işi yapıyorsanız. Çok lezzetli oluyor.
Birde bu şekilde lor salatası yapıyorum. Çok güzel yakışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)