Ege ce Muğla'da çok sık tüketilir.
Yazın tazesi, kışın kutusu 👍🏻
Kılın özellikle göceli tarhana, erişteli börülce olarak çalışıyorum çok yapılır. Beyaz kuru börülce daha çabuk pişiyor Özellikle salatalarda ve yoğurtlu olarak çay saatlerinde çok kullanılır.
HAZIRLANIŞI
1 su bardağı börülceyi akşamdan ıslatınız.
Ertesi gün haşlayınız.
1 su bardağı süzme yoğurdu, bir diş ezilmiş sarımsak ile karıştıtınız.
✅İsterseniz bir yemek kaşığı mayonez de ekleyebilirsiniz.
Börülce ve yoğurtdu karıştırıp servis tabağına alınız.
Üzerine pul biberli yağ hazırlayınız.
✅Özellikle üzerine servis zamanı kuru biber kızartması ile servis yapılır.
Muğla'da yoğurtlama diye adlandırılır.
Afiyet olsun 🍀
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)