12 Temmuz 2021 Pazartesi

Yoğurtlu Kuru Börülce Salatası (yoğurtlama)


Ege ce Muğla'da çok sık tüketilir.
Yazın tazesi, kışın kutusu 👍🏻
Kılın özellikle göceli tarhana, erişteli börülce olarak çalışıyorum çok  yapılır. Beyaz kuru börülce daha çabuk pişiyor  Özellikle salatalarda ve yoğurtlu olarak çay saatlerinde çok kullanılır.

HAZIRLANIŞI 
1 su bardağı börülceyi akşamdan ıslatınız. 
Ertesi gün haşlayınız. 
1 su bardağı süzme yoğurdu, bir diş ezilmiş sarımsak ile karıştıtınız. 
✅İsterseniz bir yemek kaşığı mayonez de ekleyebilirsiniz. 
Börülce ve yoğurtdu karıştırıp servis tabağına alınız. 
Üzerine pul biberli yağ hazırlayınız. 
✅Özellikle üzerine servis zamanı kuru biber kızartması ile servis yapılır. 
Muğla'da yoğurtlama diye adlandırılır. 
Afiyet olsun 🍀


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)