Selamlar
Geçtiğimiz günlerde yaptığım sarmam.
Yağ yakma programına uyfın olsun diye bu şekilde hazırlıyorum. Pirinç, bulgur vs. kullanmadım.
Etli olduğu için biraz kalın sardım.
MALZEMELER
Asma yaprağı (sıcak suda haşla kenarda soğuması için beklet)
200 gram yağlı kıyma
1 paket kuş üzümü
1 orta boy soğan
Baharatlar (karabiber, kimyon, kişniş)
Kaya tuzu
Üç yemek kaşığı
Maydanoz, nane
HAZIRLANIŞI
Kuş üzümlerini ıslatınız.
Suyunu süzünüz.
Soğanı çok ince doğrayınız.
Bütün malzemeyi bir kapta güzelce yoğurunuz.
Normal sarma gibi sarınız.
Normal sarma gibi sarınız.
Pişirme kabına yerleştiriniz.
Üzerine gelecek kadar du koyup, kısık ateşte pişiriniz.
Lowcarb yapıyorsanız içine salça koyabilirsiniz.
Bu tür şeyler hazırladığınızda artanını dondurucuya koyunuz. Yemek derdi ile uğraşmasınız. Sürdürebilirlik adınada bir beslenmenizi bozmadan kaçamaksız devam ettirebilirsiniz🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)