1 Temmuz 2021 Perşembe

KUŞ ÜZÜMLÜ YAPRAK SARMA

Selamlar 
Geçtiğimiz günlerde yaptığım sarmam. 
Yağ yakma programına uyfın olsun diye bu şekilde hazırlıyorum. Pirinç, bulgur vs. kullanmadım. 
Etli olduğu için biraz kalın sardım. 


MALZEMELER 
Asma yaprağı (sıcak suda haşla kenarda soğuması için beklet) 
200 gram yağlı kıyma
1 paket kuş üzümü 
1 orta boy soğan 
Baharatlar (karabiber, kimyon, kişniş) 
Kaya tuzu 
Üç yemek kaşığı 
Maydanoz, nane 

HAZIRLANIŞI 
Kuş üzümlerini ıslatınız. 
Suyunu süzünüz. 
Soğanı çok ince doğrayınız. 
Bütün malzemeyi bir kapta güzelce yoğurunuz. 
Normal sarma gibi sarınız. 
Pişirme kabına yerleştiriniz. 
Üzerine gelecek kadar du koyup, kısık ateşte pişiriniz. 

Lowcarb yapıyorsanız içine salça koyabilirsiniz. 
Bu tür şeyler hazırladığınızda artanını dondurucuya koyunuz. Yemek derdi ile uğraşmasınız. Sürdürebilirlik adınada bir beslenmenizi bozmadan kaçamaksız devam ettirebilirsiniz🌺






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)