19 Mayıs 2021 Çarşamba

Kabak Mantı (Glütensiz)

Merhaba 
Bugün kabak spagetti yapacaktım ama eşim başka bir yemek hazırlamış. Bende kendime göre dondurucuya yaz sonunda koyduğum kabaktan hazırladım. Kabak mantı 😋

MALZEMELER 
1 adet kabak 
70 gram kıyma
Küçük boy soğan 
Karabiber, tuz, pulbiber 
Yarım çay bardağı zeytin yağı 


HAZIRLANIŞI 
Fırın kağıdı serilmiş tepsiye kabakları yerleştiriniz.
Yağ, tuz, baharat hiç bir şey yok. 
Kabaklar iyice suyunu çeksin, kızartmayınız. 
Kabakları servis tabağına yerleştiriniz. 

Kıyma ve soğanı kısık ateşte pişiriniz. Üzerine karabiber ve tuz ekleyiniz. 
Hazırladığınız sarımsaklı süzme yoğurdu kabakların üzerine abartmadan dökünüz. 
Hafif yayınız. 
Hazırladığınız kıymalı harçtan üzerine kaşık ile yerleştiriniz. 
Pul biber serpip servis yapınız. 
👉🏻Soğanlarıın içerisindeki şekeri yükseltmemek için biraz su koyup haşlayınız. Sonra yağını ekleyiniz(diyabet, insülin direnci olanlar 👍🏻)
👉🏻Ketojenik besleniyorsanız süzme yoğurt yerine, ekşi krema kullanabilirsiniz. 
Afiyet olsun 🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)