11 Mayıs 2021 Salı

Soğanlı Karnıyarık

👉🏻Lowcarb (düşük karbonhidratlı beslenme) yapanlar için çok uygun. 

👉🏻Soğanı az suda haşlayınız yada çok kısık ateşte soteleyiniz. İçerisindeki şeker miktarını arttırmayınız😊

👉🏻Diyabet, insülin direnci, kilo verme aşamasında iseniz küçük püf noktasına dikkat etmenizi tavsiye ederim. 


Malzemeler

  • 1 adet büyük közlemelik patlıcan
  • 1 büyük soğan
  • 1 büyük domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz.
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber, toz biber, kimyon

Hazırlanışı

  1. Patlıcanların yaprak kısımlarını ve sapını kesiniz.
  2. Ortadan ikiye kesiniz.
  3. Fırça ile çok az yağ ile her yerini yağlayınız.
  4. 160 derecede pişiriniz.
  5. Soğanı julyen doğrayınız.
  6. Sarımsakları temizleyip, ince olarak doğrayınız.
  7. Tencereye kalan zeytinyağını koyunuz.
  8. Soğan ve sarımsağı soteleyiniz.
  9. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayınız.
  10. Sotelenmiş soğan ve sarımsağın üzerine ekleyip kısık ateşte biraz pişiriniz.
  11. Yarım çay bardağı su ilave ediniz.
  12. Biraz kaynasın üzerine tuz ve baharatını ekleyiniz.
  13. Patlıcanların üzerini hafif bastırarak çukurlaştırınız.
  14. Soğanların susuz kısmı ile patlıcanları doldurunuz.
  15. Tencerede kalan sulu kısmına patlıcanları dikkatlice oturtunuz.
  16. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
  17. İlk sıcaklığı geçince servis yapınız.

Afiyet olsun 😋.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)