👉🏻Lowcarb (düşük karbonhidratlı beslenme) yapanlar için çok uygun.
👉🏻Soğanı az suda haşlayınız yada çok kısık ateşte soteleyiniz. İçerisindeki şeker miktarını arttırmayınız😊
👉🏻Diyabet, insülin direnci, kilo verme aşamasında iseniz küçük püf noktasına dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
- 1 adet büyük közlemelik patlıcan
- 1 büyük soğan
- 1 büyük domates
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz.
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Yarım çay kaşığı karabiber, toz biber, kimyon
Hazırlanışı
- Patlıcanların yaprak kısımlarını ve sapını kesiniz.
- Ortadan ikiye kesiniz.
- Fırça ile çok az yağ ile her yerini yağlayınız.
- 160 derecede pişiriniz.
- Soğanı julyen doğrayınız.
- Sarımsakları temizleyip, ince olarak doğrayınız.
- Tencereye kalan zeytinyağını koyunuz.
- Soğan ve sarımsağı soteleyiniz.
- Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayınız.
- Sotelenmiş soğan ve sarımsağın üzerine ekleyip kısık ateşte biraz pişiriniz.
- Yarım çay bardağı su ilave ediniz.
- Biraz kaynasın üzerine tuz ve baharatını ekleyiniz.
- Patlıcanların üzerini hafif bastırarak çukurlaştırınız.
- Soğanların susuz kısmı ile patlıcanları doldurunuz.
- Tencerede kalan sulu kısmına patlıcanları dikkatlice oturtunuz.
- Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
- İlk sıcaklığı geçince servis yapınız.
Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)