7 Mayıs 2021 Cuma

Karışık Turşu


Evde bulunan malzemelerle yaz sonunda turşu hazırlamıştım. Hıdrellez olmadına rağmen çok güzel, hiç yumuşamamış.

Kısaca anlatayım. Ölçü kullanmıyorum. 
Biber, patlıcan, havuç, sarımsak, salatalık istediğiniz gibi doğrayınız. Kavanozlara yerleştiriniz. 
Kavanozunuz küçük ise bir çay bardağı sirke, kavanozunuz büyük ise bir su bardağı sirke koyınuz.
Ayrı bir kapta tuzlu su hazırlayınız. (kaya tuzu ile 👍🏻)
Malzemenin üzerini örtünceye kadar tuzlu su ile doldurunuz. 
En üstüne kereviz, asma yaprağı veya maydanoz ile örtünüz.
Hava almasın. 
Kapağını kapatıp, altına bir kap koyup bir kaç gün göz önünde bulundurunuz.
Suyu eksilince üzerine ilave edersiniz. 
İki üç haftaya yemeye hazır olacaktır. 
Afiyet olsun 🌼

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)