17 Şubat 2022 Perşembe

Isırgan Otu Kavurması (Dalgan Dikeni)


Bugün akşam yemeğim 😊

Merhabalar 
Bugün tarifimde ısırgan otu var 😉 
Eşim pazardan almış, önce güzelce yıkadım. Sırası ile karbonatlı su ve sirkeli suda beklettim.
Fazla küçültmeden doğradım. 
İki orta boy beyaz soğan ve kırmızı soğanı yemeklik doğradım. 
Tencereye zeytinyağıını koyup birazda biber ekleyip soğan ile kısık ateşte soteledim. 
Üzerine doğranmış otları koyup kapağını kapattım. 
Biraz yumuşayınca tuzunu koydum. 
Biraz daha pişince üzerine çok az ince bulgur ekledim. 
Bulgur hem lezzet veriyor, hemde içinin suyunu emiyor. 
Yemek daha güzel ve de lezzetli oluyor. 

Bol soğanlı olunca çok lezzetli oluyor 👍🏻😉


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)