Ben soslarımı, konservelerimi yaz sonunda hazırlıyorum.
Bir kaç farklı yöntemle hazırlıyorum.
Yemeklerde, kahvaltıda, bulgur pilavında çok rahat oluyor.
Fotoğraftaki domateslerden yada armut domates olan cinsinden kullanıyorum.
👉🏻Domatesleri yıkayıp, önce karbonatlı, sonra sirkeli suda bekletiyorum.
👉🏻Alt kısımlarından t şeklinde çizik atıp kaynar suda biraz bekletip, çok ince olarak kabuklarını soyuyorum.
👉🏻Fazla küçültmeden doğruyorum.
Binbir çeşit gibi yerlerde bulunuyor.
Biberleri de domates gibi fazla küçültmeden doğruyorum.
👉🏻2 kilo domatese, 1 kilo biber koyuyorum.
Siz isterseniz kadar malzemeyi çoğaltabilirsiniz.
Kapakları önce yıkıyorum, sonra sirkeli sıcak suda kaynatıyorum.
Hazırladığım domatesleri büyük tencerede biraz suyu çekinceye kadar pişiriyorum.
👉🏻Tam suyunu çektirmiyorum.
Üzerine biberleri ilave edip on dakika kadar kaynatıp (diriliği gidinceye kadar) pişiriyorum.
👉🏻1 tatlı kaşığı kadar tuz ekliyorum.
👉🏻Kavanozlara koyup ağzını bir geri iki ileri kapatıyorum.
Hemen soğumadan tencereye biraz su koyup kavanozları yerleştirip 20 dakika kadar kaynatıp, bezin üzerine dikkatlice alıp soğumasını bekliyorum.
Konservelerimiz hazır oluyor.
👉🏻Serin güneş görmeyen karanlık bir yerde bekletiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)