Merhabalar
İçinde nişasta oranı düşük bir pirinç çeşidi. Basmatinin farklı markaları var.
Pirinç pilavını zeytin yağında pişirip bir gece bekletirseniz ve de soğuk olarak yerseniz dirençli nişastaya dönüyor. Barsaklar için çok faydalı 👍🏻
4 kişilik (kişi başına bir çay bardağı)
MALZEMELER
4 çay bardağı basmati pirinç
8 çay bardağı kemik suyu (tavuk suyu, sade su, hindi suyu olabilir)
1 kavanoz garnitür
1 orta boy soğan
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı dolusu sade yağ
Yarım çay bardağı zeytin yağı
HAZIRLANIŞI
Yağları tencereye koyunuz.
Soğanları yemeklik çok küçük doğrayınız.
Yağda yakmadan kısık ateşte soteleyiniz.
Üzerine kemik suyunu ilave ediniz.
Kaynanaya bırakınız.
Yıkadığınız pirinçleri kaynamış suya bırakınız.
Ocağın altını kısınız.
Biraz suyunu çekince üzerine, yıkayıp süzdüğünüz garnitürleri ekleyiniz.
Tuzunu ekleyip pimeye bırakınız.
İyice suyunu çekince karabiber ekleyip karıştırınız.
Demlenmeye bırakınız.
Afiyet olsun 🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)