Merhabalar
Soğan turşusu denediniz mi? Bende ilk defa yapıyorum. Normalde de çok severim.
👉🏻Benim kullandığım kavanozların boyu on santim kadardı.
👉🏻Mor soğan
👉🏻Kaya tuzu
👉🏻Şeker
👉🏻Sirke
👉🏻Arzuya göre karabiber
👉🏻Sıcak su
HAZIRLANIŞI
👉🏻Soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğrayınız.
👉🏻Cam kavanoza yerleştiriniz.
👉🏻 Üzerlerine 1 tatlı kaşığı (silme) diri kayatuzu ve bir adet kesme şeker koyunuz.
👉🏻Yarım çay bardağı kadar üzüm sirkesini (bir kavonoz için) koyunuz.
👉🏻En son kaynamış dıcak su ile üzerini doldurunuz.
👉🏻Arzu ederseniz karabiber taneside koyabilirsiniz.
👉🏻Kapaklarını sıkıca kapatınız.
👉🏻Kapaklarını sıkıca kapatınız.
👉🏻👉🏻👉🏻Ben kavanozları sıcak suyun içine koydum. Daha iyi vakumlasın diye.
👉🏻🧅💞 Üç beş gün içinde turşularınız hazır olacaktır.
Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin 🧅💞
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)