Merhabalar
Kuru patlıcanları genelde ince bulgur ile pişiriyordum. Bu sefer kineo ile pişirdim.
Bu şekilde de çok lezzetli oluyor. Tavsiye ederim.
🍀HAZIRLANIŞI 🍀
1kilodan kuru patlıcan (patlıcanları önden biraz haşlayınız. Acı sıyu ve pişmesi kolay oluyor, süzüp kenarda bekletiniz)
1 su bardağı kineo (biraz ıslatıp üç dört defa ovuşturatak yıkayınız. Korkusu çıksın)
👉🏻👉🏻2 adet orta boy soğanı yemeklik doğrayınız.
👉🏻👉🏻Tencereye zeytinyağıını koyup kısık ateşte soğanları biraz soteleyiniz.
👉🏻👉🏻Üzerine patlıcanları koyunuz.
👉🏻👉🏻Yarımlık domates püresi (kışlık olandan kulandım)
👉🏻👉🏻Bir bardak daha su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakınız.
👉🏻👉🏻Patlıcanlar pişince suyunu tamamen çektirmeyiniz. Kineoları ekleyiniz. Tuzunu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakınız.
👉🏻👉🏻Suyunu iyice çekmesini sağlayınız.
👉🏻👉🏻Yemek pişince dinlemeye bırakınız.
👉🏻👉🏻 Bu yemeğe lezzet veren özellikle ezilmiş sarımsak ve limonsuyu ile hazırlanmış sos 👍🏻
Servis yaparken sade limonsuyu da kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)