Merhabalar
Bizimkiler mısır unlu çöreği çok sever. Ata tohumu ile hazırlanmış un kullanıyorum. Pırasanın yeşil kısımlarını çok ince doğruyorum. Yıkayıp suyunu iyice süzüp poşetlere koyup dondurucuya koyuyorum. Bozulmadan kaldırıyorum. Elimin altında hazır bulunuyor. Bu şekilde taze kullanıyorum.
MALZEMELER
1su bardağı ev yoğurdu
1 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı kullandım)
3 adet yumurta
Yarım bardak lor peyniri
1 çay kaşığı karbonat (1 paket kabartma tozu kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı kaya tuzu
2 bardak mısır unu
2 çorba kasesi ince kıyılmış pırasanın sap kısmı
Baharatlar 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, zerdeçal)
HAZIRLANIŞI
Sıvı malzemeleri, baharatlar, tuz ve kabartma tozu koyup güzelce karıştırınız.
Unu yavaş yavaş kontrollü olarak koyunuz, yoğrunuz.
👉🏻👉🏻Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediniz.
👉🏻👉🏻Çok sıvı olursa biraz daha un koyunuz.
Peynir ve pırasayı koyup güzelce ezmeden yoğurunuz.
Mandalina büyüklüğünde hamur alıp eliniz ile yuvarlayıp üzerinden yaslılaştırınız.
180 derecelik fırında kontrollü olarak pişiriniz.
🌺Mısır unu olduğu için soğuduğunda biraz sertleşecektir. İsterseniz ısıtabilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun 🍀
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)