24 Aralık 2021 Cuma

Taşlık Sote


Merhabalar 
Bizim evde eşimden başka hiç kimsenin sıcak bakmadığı tavuk taşlığı😊 Son zamanlarda yumuşacık pişirdiği için istemem yan cebime koy diyoruz 😉🙈
Lafı uzatmadan ben uyuyken getirmiş. Bir gün haberin olmadan getireceğim diyordu. Eşim çok seviyor, zevkler tattışılmıyor. 


HAZIRLANIŞI 
👉🏻Taşlıkları güzelce temizleyip yıkayalım. 
👉🏻Küçük küçük doğrayalım. 
Isınmış çelik tencereye alalım, suyunu salıp çekince kadar arada karıştıralım. 
👉🏻Üzerine biraz zeytinyağ, biraz sade yağ ekleyerek kısık ateşte ağır ağır acele etmeden pişirelim. 

👉🏻👉🏻👉🏻Tabanı kalın bir tencerede olsa daha çabuk pişiyor. Üzerine döküm tavayı kapattı, çok az hava aldı. 

👉🏻Arada karıştırarak yumuşamasını sağladı. 
👉🏻Üzerine iki adet yemeklik doğranmış soğanı koydu. 
👉🏻Dondurucudan biber ekledi. 
👉🏻Soğanların pişmesine yakın tuz, karabiber, zerdeçal, kimyon ekledi. 
👉🏻İlk sıcaklığı geçince servis yaptı. 

👉🏻👉🏻👉🏻Bir kere olsun denemenizi tavsiye ederim. 


Yanında marul salatası hazırladım.
Üzerine fermente mor lahana, beyaz lahana, pancar 👍🏻soğan turşusumu, pancar turşumu ekleyip servis yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)