Merhabalar
Bizim evde eşimden başka hiç kimsenin sıcak bakmadığı tavuk taşlığı😊 Son zamanlarda yumuşacık pişirdiği için istemem yan cebime koy diyoruz 😉🙈
Lafı uzatmadan ben uyuyken getirmiş. Bir gün haberin olmadan getireceğim diyordu. Eşim çok seviyor, zevkler tattışılmıyor.
HAZIRLANIŞI
👉🏻Taşlıkları güzelce temizleyip yıkayalım.
👉🏻Küçük küçük doğrayalım.
Isınmış çelik tencereye alalım, suyunu salıp çekince kadar arada karıştıralım.
👉🏻Üzerine biraz zeytinyağ, biraz sade yağ ekleyerek kısık ateşte ağır ağır acele etmeden pişirelim.
👉🏻👉🏻👉🏻Tabanı kalın bir tencerede olsa daha çabuk pişiyor. Üzerine döküm tavayı kapattı, çok az hava aldı.
👉🏻Arada karıştırarak yumuşamasını sağladı.
👉🏻Üzerine iki adet yemeklik doğranmış soğanı koydu.
👉🏻Dondurucudan biber ekledi.
👉🏻Soğanların pişmesine yakın tuz, karabiber, zerdeçal, kimyon ekledi.
👉🏻İlk sıcaklığı geçince servis yaptı.
👉🏻👉🏻👉🏻Bir kere olsun denemenizi tavsiye ederim.
Üzerine fermente mor lahana, beyaz lahana, pancar 👍🏻soğan turşusumu, pancar turşumu ekleyip servis yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)