Merhabalar
Evdekilere yeşillik yedirmenin en kolay yolu 😉
Ege otları, maydanoz, pırasa, ıspanak vs.. Her türlü yeşillik 🍀🍀
MALZEMELER
🍀Dört kişilik 🍀
👉🏻1 su bardağı eriyen bir peynir (tulum veya Erzincan tulumu çok güzel oluyor)
👉🏻8 adet yumurta (kişi başına 2 adet)
👉🏻Dört kase doğranmış yeşillik
👉🏻Baharatlar (karabiber kimyon, pulbiber)
👉🏻Tuz
👉🏻Yarım bardak sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
👉🏻Bütün malzemeyi bir kapta birleştiriniz.
👉🏻Güzelce eliniz ile yoğurunuz. Yeşilliklerin diriliği gitsin.
👉🏻👉🏻Fırın tepsisi olarak büyük boy borcamın biraz küçüğünü kullandım.
Siz büyük borcam veya malzemeyi ikiye ayırıp küçük boy yuvarlak borcamda da pişirebilirsiniz.
👉🏻Fırın kağıdını tepsiye güzelce yerleştiriniz.
👉🏻Börek mslzemesini üzerine boşaltınız.
👉🏻150 derecede ısınmış fırına koyunuz.
👉🏻İlk yirmi, yirmi beş dakika sonra kontrol ediniz. (kekteki gibi bıçak ile)
👉🏻Fırından çıkarıp üzerine arzuya göre rendelenmiş kaşar serpiniz (daha lezzetli oluyor)
👉🏻Fırında kaşarlar eriyince kadar bekletiniz.
👉🏻İlk sıcaklığı geçince servis yapınız.
Bir yarısını kahvaltı için ayırıyoruz.
👉🏻👉🏻👉🏻Börekte un olmadığı için yumurta ve peynir un vazifesi görüyor
Glütensiz beslenenler için güzel bir seçenek 🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)