19 Aralık 2021 Pazar

Glütensiz Börek (Ege otları)


Merhabalar 
Evdekilere yeşillik yedirmenin en kolay yolu 😉
Ege otları, maydanoz, pırasa, ıspanak vs.. Her türlü yeşillik 🍀🍀

MALZEMELER 
🍀Dört kişilik 🍀
👉🏻1 su bardağı eriyen bir peynir (tulum veya Erzincan tulumu çok güzel oluyor)
👉🏻8 adet yumurta (kişi başına 2 adet)
👉🏻Dört kase doğranmış yeşillik
👉🏻Baharatlar (karabiber kimyon, pulbiber)
👉🏻Tuz
👉🏻Yarım bardak sıvı yağ 

HAZIRLANIŞI 
👉🏻Bütün malzemeyi bir kapta birleştiriniz.
👉🏻Güzelce eliniz ile yoğurunuz. Yeşilliklerin diriliği gitsin. 
👉🏻👉🏻Fırın tepsisi olarak büyük boy borcamın biraz küçüğünü kullandım.
Siz büyük borcam veya malzemeyi ikiye ayırıp küçük boy yuvarlak borcamda da pişirebilirsiniz.
👉🏻Fırın kağıdını tepsiye güzelce yerleştiriniz.
👉🏻Börek mslzemesini üzerine boşaltınız.
👉🏻150 derecede ısınmış fırına koyunuz.
👉🏻İlk yirmi, yirmi beş dakika sonra kontrol ediniz. (kekteki gibi bıçak ile)
👉🏻Fırından çıkarıp üzerine arzuya göre rendelenmiş kaşar serpiniz (daha lezzetli oluyor)
👉🏻Fırında kaşarlar eriyince kadar bekletiniz.
👉🏻İlk sıcaklığı geçince servis yapınız. 

Bir yarısını kahvaltı için ayırıyoruz. 
👉🏻👉🏻👉🏻Börekte un olmadığı için yumurta ve peynir un vazifesi görüyor

Glütensiz beslenenler için güzel bir seçenek 🌺


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)