Merhabalar
Bugün canımız börek istedi. Kısa sürede hazırlayabileceğimiz pratik glütensiz börek yaptım.
👉🏻BÖREĞİN İÇİ
1 orta boy mor soğan ( küp şeklinde doğradım)
1 adet kapya biber (dondurucudan)
3 adet pırasanın beyaz kısmı (ince ince doğradım)
Bir çorba kaşığı sade yağda soteledim.
Üzerine tuz ve baharat ekledim. Arzuya göre sarımsak tozu
Ilıması için kenarda beklettim.
1 bardak tahin
3 büyük boy yumurta
1 çay kaşığı karbonat (üzerine bir kaç damla karbonat)
Mikser ile güzelce çırpınız.
1 çay bardağı taze kaşar (elimde taze kaşar vardı. Her hangi bir eriyen peynir olabilir. Yağlı tulum, Erzincan tulumu vs.. 👉🏻Erzincan tulumu daha güzel lezzet vereceğine eminim)
Rende kaşarı içine koyup kaşık ile karıştırınız.
İçine hazırladığınız malzemeyi boşaltınız.
Güzelce karıştırınız.
👉🏻Benim kullandığım tepsi kare borcamdan bir tık daha büyüktü.
Tepsiye pişirme kağıdı seriniz.
Malzemeyi boşaltınız.
Üzerine çörek otu serpiniz.
Isınmış fırında 150 derecede 25 - 30 dakikada pişecektir.
👉🏻👉🏻Siz kendi fırınınıza göre ayarlayınız.
İlk sıcaklığı geçince veya soğuduğunda servis yapabilirsiniz.
Bugün menüde
Glütensiz kıymalı tarhana çorbası
Brokoli salatası
Sebzeli tahinli börek
Herkese afiyet olsun 🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)