11 Aralık 2021 Cumartesi

Domates Soslu Biber Turşusu


Malzemeler

  • 1 kilo kırmızı acı biber
  • 1 kilo domates
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Cam kavanoz
  • Yeni kapak

Hazırlanışı

  1. Eşimin pazardan aldığı kırmızı acı biberleri domates soslu turşu hazırladım👍.
  2. Epey acı oldu. Geçen yıl annem yapmıştı. Avakadoyla ister kahvaltıda, ister akşam yemekte harika oluyor. Acısı da bir nebze hafifliyor.
  3. 1 kilo kırmızı acı biberi çok ince doğrayınız (ben eşime doğrattım😂).
  4. 1 kilo domatesin kabuklarını soyunuz. Gelişi güzel doğrayınız.
  5. Tencereye koyunuz. Kaynanaya başlayınca blenderden geçiriniz.
  6. Domatesler suyunu çekince bir çay kaşığı şeker koyunuz.
  7. Biberleri, bir baş küçük doğranmış sarımsağı ekleyiniz. İki dakika kadar pişiriniz.
  8. 1 tatlı kaşığı kaya tuzu, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı ev sirkesi koyunuz.
  9. Güzelce karıştırınız. Temiz kuru kavanoza sıcak sıcak koyunuz.
  10. Yeni temiz kapak ile kapatınız. Ters yüz yapıp kavanozları düz şekilde koyunuz.
  11. Ilıdığı zaman buzdolabında saklayınız.

Yapacaklara şimdiden afiyet olsun☺️🙋


Bu şekilde tatlı kırmızı ve yeşil biberden de hazırlayabilirsiniz. Çocuklar ve kendime bu şekilde hazırlıyorum.


Bakliyatların yanında çok güzel yakışıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)