12 Aralık 2021 Pazar

Fermente Karışık (Beyaz ve Mor Lahana, Pancar) Turşusu

Merhaba 
Fermente turşu severmisiniz? 
Fermente turşu diğer turşular gibi değil, fazla dayanmıyor. Küçük kavanozlarda, sık ve azar azar yapmak gerekiyor. 


Bu sefer karışık hazırladım. Mor ve beyaz lahanayı ince doğradım. 
Pancarı küp şeklinde doğradım. (iki adet orta boy kullandım) 
👉🏻👉🏻Lahanaları önce kıyınız yıkayıp suyunun iyice süzülmesini sağlayınız. 
👉🏻👉🏻Kavanozları yıkayıp sirkeli su ile durulayınız. 
👉🏻👉🏻1kilo lahanaya bir çorba kaşığı kaya tuzu koyup eliniz ile ovarak tuzu eritiniz. 
👉🏻👉🏻Lahana kendi suyunu salacaktır. 
Biraz dinlendiriniz. İyice sulansın. 
👉🏻👉🏻Pancarı ilave edip tekrar karıştırıp ovuşturunuz. 
👉🏻👉🏻Kavanozlara yerleştiriniz. İyice sıkıştıtınız. 
👉🏻👉🏻En son üzerine büyük lahana parçası yerleştiriniz. 

👉🏻👉🏻Kapta artan lahananın kendi suyunuda üzerine koyunuz. Lahanalar suyun altında kalmasına dikkat ediniz. 
👉🏻👉🏻👉🏻Üzerine streçfilm ile güzelce kapatınız. Kapağı çok sıkmayınız. 
👉🏻👉🏻Altına kap koyunuz ilk bir kaç gün gaz dışarı çıkarken taşma oluyor. 
👉🏻👉🏻Mutfak dolabında karanlık yerde dursun. 
👉🏻👉🏻Beş veya yedi gün içinde turşunuz hazır. 
👉🏻👉🏻Bitinceye kadar buzdolabında saklayınız. 


Yemeklerin yanında salata olarak çok pratik oluyor. 
Barsaklar ve bağışıklık için çok faydalı tavsiye ederim 💞





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)