Bugün tek öğün #omad yaptık.
Zeytinyağlı patlıcan, marul salatası, tahin (susam, çiğ kabak çekirdeği, ayçekirdeği)
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ
MALZEMELER
1 küçük kuru soğan
1 orta boy domates
2 adet orta boy patlıcan
2 adet yeşil biber
1 baş temizlenmiş sarımsak
1 kaşık zeytin yağı
HAZIRLANIŞI
👉🏻Patlıcanları alacalı soyup istediğiniz şekilde doğrayınız (ben acı suyu çıksın diye tuzlu suya koymuyorum. Bol sulandığı için lezzetli acı değil)
👉🏻Soğanı jülyen doğradım.
👉🏻Domatesleri küp şeklinde doğradım.
👉🏻Biberleri küçültmeden doğradım.
👉🏻Tencereye zeytinyağını koydum.
👉🏻Sırasıyla soğan, domates, patlıcan, biber ve en üstüne sarımsakları yerleştirdim.
👉🏻Ocağın altını iyice kıstım ve kapağını kapattım.
✅Buharda ağır ateşte pişiyor.
👉🏻En son tuzunu ekliyorum.
✅Çok çabuk pişiyor.
👉🏻İhtiyaca göre tekrar çiğ zeytin yağı koyuyorum.
Hiç karıştırmadan pişiriyorum.
✅Karatayda, aralıklı oruç, lowcarb, if gibi beslenme şeklinde rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)