Merhaba arkadaşlar
.
Dün yaptığım ekmeğim. Bizim beslenmemize uygun👍🏻 Ekonomik evde bulunan malzelerle.
İçine sevmiyorsanız keten tohumu ve bamya tohumunu koymanıza gerek yok. Bunların yerine susamı fazla koyabilirsiniz.
SUSAMLI GLUTENSİZ EKMEK
3 çorba kaşık hindistan cevizi
1 çorba kaşık bamya tohumu
2 çorba kaşığı labne peynir
1 çorba kaşığı keten tohumu
150 gram çiğ beyaz susam
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı karbonat
4 adet yumurta
1 çay bardağı tahin
.
Susam ve hindistan cevizini kahve öğütücüden beraber öğüttüm.
Keten tohumu ve bamya tohumunuda beraber kahve öğütücüde öğüttüm.
Karıştırma kabına bütün malzemeleri koyunuz.
Pürüzsüz olana kadar güzelce karıştıtınız.
.
Dikdörtgen kapaklı borcamın kapağına pişirme kağıdı yerleştirip malzemeyi içine boşaltınız. Üzerine mavi haşhaş serpiniz.
150 derecede 25 dakika pişiriniz.
.
Siz kendi fırınınıza göre ayarlayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşlerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız! :)